torstai 25. kesäkuuta 2015

Lukumaraton lähestyy...

Hirvistyttää ja kauhistuttaa. Olo on jo etukäteen väsynyt. Aloitan varmaan pikkuisen aiemmin, koska muuten en välttämättä pysy hereillä loppuun asti. Tai sitten vaain sinnittelen.

Lukumaratoniin valmistauduin käymällä pääkirjastossa. Maanantaina tosin eksyin myös Suomalaiseen mistä mukaan tarttui pokkaritarjouksista kolme kirjaa viidellätoista eurolla (postausta varmaan maratonin jälkeen siitä). Kirjastossa luin Kukaan ei kaipaa sinua ja lainasin Ihmisen puolella, Paranormaali, Paha puuska ja Yön eläjä. Hieman säikähdin varauksia hakiessa, kun pyydettiin henkkareita. Ei tosin ollut mukana ja myöhemmin paljastui henkilötunnukseksi mitä siellä kaivattiin. Pyydetään kuulemma niin kauan että on henkkarit mukana. Outo tilanne, omassa kirjastossa tai Kempeleessä ei ole ikinä kyselty.

Tiistaina nukuin pitkään ja lyhyellä varoitusajalla ostin junaliput myös keskiviikolle, koska mökkimatka aikaistui yhdellä päivällä ja kirjoja tuntui vieläkin olevan liian vähän. Pääkirjastolla aukeamista odottelin vartin ovella. Luin puoleen väliin kirjan Lucian ja lainasin Ikuisuuskoodi, Salaisuuksien merkit ja Punaiset tulppaanit.

Kirjoja lukumaratoniin
  • Suzanne Collins: Gregor ja salaisuuksien merkit (Alismaan tarinat #4, 330 sivua)
  • Eoin Colfer: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl #3, 338 sivua)
  • Alyson Noël: Punaiset tulppaanit (The Immortals #1, 335 sivua)
  • Kiersten White: Paranormaali (Paranormalcy #1, 342)
  • Kirsti Kuronen: Paha puuska (75 sivua)
  • Kate Thompson: Yön eläjä (272 sivua)
  • Timo Parvela: Tiera (Sammon vartijat #2, 270 sivua)
  • Timo Parvela: Louhi (Sammon vartijat #3, 325 sivua)
  • Merja Jalo: Saalistaja (Nummelan ponitalli #82, 161 sivua)
  • Merja Jalo: Vihreä lohikäärme (Nummelan ponitalli #80, 140 sivua)
Vähän monenlaista. Nummelan ponitalli on sarja joita joskus tuli luettua paljonkin, mutta nykyään ei niinkään jaksa kiinnostaa. Kafkan katoaminen on aihe jota ei jaksa lukea kirjasta toiseen ja tajusinkin lukeneeni jo sarjan #81 kirjan (Salaisuuksien tormi). Asia joka on kirjasarjassa toiminut, on sen sarjamaisuus ilman kirjoja jotka täytyy lukea peräkkäin. Ja totta kai Kikan hevonen jota yhä odottelen... Kuitenkin lyhyiksi kirjoiksi varmaan toimivat.

Sammon vartijat taas on pitänyt lukea jo pitkän aikaa, mutta aina unohtuu. Sarjan ensimmäisen kirjan luin aiemmin ja harmittelin, etten lukenut vielä aiemmin. Tuntui itselle hieman nuoremmille suunnatulta, mutta minun lukemat kirjat on yleisesti vanhemmille, joten varmaan minulle suunnattu kuitenkin. Ajatusmaailma on vain erilainen kuin olen tottunut.

Alismaan tarinat on kirjasarja johon olen rakastunut. Suzanne Collins on kirjoittanut sarjan ennen Nälkäpelejä. Alismaan tarinat ovat tietyllä tapaa parempia kuin Nälkäpelit - suloisempia - ja pidän hahmoista huomattavasti enemmän. Kuitenkin sarja on hieman nuoremmille suunnattu. Ei vielä samaa murhataankaikki-meininkiä, mutta sekin hyvällä vauhdilla näkyvissä. Kirjasarjoja on vaikea vertailla keskenään, mutta kummatkin lukeutuvat suosikkeihini ja Salaisuuksien merkit varasinkin jo lokakuussa, mutta löysin kolme kappaletta pääkirjastosta joten peruin varauksen ja otin yhden kirjan pääkirjastosta. Salaisuuksien merkit ovat siis olleet hankinnassa ja oma kirjasto tauolla, joten sinne saapuvat varmaan vasta tauon päätyttyä.

Artemis Fowl on nerokas sarja ja kärryille pääsee vaikka kesken kirjasarjan. Tosin pihalla on silti välillä melko auttamattomasti kesken kirjan ellei saa aivojaan kunnolla käyntiin ennen aloitusta. Minulle on tuttua keskittyä kesken sivun johonkin muuhun asiaan kuin kirjaan ja aloittaa mistä sattuu uudestaan. Artemis Fowleissa vaan menee äkkiä ohi kohtaus jos hyppii päättömästi. Olisin lainannut myös Tehtävä pohjoisessa, mutta itsepalvelukone alkoi tökkiä enkä jaksanut alkaa säätämään. Yleisesti Eoin Colfer on mahtava kirjailija, ja hänellä on useampia sarjoja ja yksittäisiä kirjoja.

Jos muista pitäisi vielä jotain pientä keksiä: Punaiset tulppaanit ja Paranormaali ovat molemmat paranormaalia romantiikkaa ja Paha puuska ja Yön eläjä Nuorten kirjapassi 2.0:ssa minkä muuten kirjastosta löysin ja otin.

Kirjoitustyyli on takuulla olon mukainen. Kaikkea en takuulla aio lukea, mutta ainakin on jotain mistä valita. Mökkilukemisena on muuten vaan neljä muuta pokkaria suomeksi ja yksi englanniksi. Lisäksi Valtaistuinpeli.

Teen vielä myöhemmin omaa postausta johon päivitän tunnin parin välein kirjoja ja sivumääriä. Tiedän jo etukäteen, että tauottomasti en pääse lukemaan ja ainakin kaupassa pitää käydä, mutta ainakin pääsen ostamaan naposteltavaa. Enää jäljellä on hasselpähkinäpussi.

Onnea muille osallistujille!
Elina

2 kommenttia:

Jätä kommentti tähän tekstiin ja kerro mielipiteesi.

Jos haluat kommentoida anonyyminä tai toiselta tililtä, klikkaa "Kommentti nimellä" oikeaa puolta ja valitse tili. Jos painat nimetöntä, kommentoit ilman tietoja itsestäsi.