sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Michelle Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinua

Kukaan ei kaipaa sinua

(kuva puuttuu) "Kutkuttavan karmiva teknotrilleri teineille!

Ihmiskokeesta tempaistun Noan on lyöttäydyttävä yksiin hakkeriaktivisti Peterin kanssa voittaakseen kilpajuoksun takaa-ajajiaan vastaan.

Noa Torsonilla ei ole aavistustakaan, miksi hän herää kummallisen karussa sairaalavuoteessa tippaletku käsivarressaan. Sijaiskotien kovettama tyttö joutuu ensi kertaa turvautumaan ulkopuoliseen apuun päästyään vaivoin pakoon vangitsijoiltaan.

Peter Gregory saa eräänä iltapäivänä päähänsä tarkistaa, mitä hänen tekopyhä isänsä puuhailee. Poika ehtii tuskin klikata salaperäisen Persefone-projektin tiedostoja, kun kotiin murtautuvat mustapukuiset miehet ja vievät kannettavan mennessään. Kun Noe ja Peter kohtaavat hakkeriyhteisön kautta, megaluokan datan analysointi ei jätä tilaa muille kuin äärimmäisen kammottaville tulkinnoille."

Kirja alkoi suoraan toiminnalla ja hämmennyin hieman. Lopulta pääsin kirjaan mukaan ja minun mielestäni se oli mielenkiintoinen. Noa pakenee jostain, joka vaikuttaa ensin sairaalalta, muttei kuitenkaan ole. Noa joutuu hiippailemaan ja on isossa rahapulassa, koska ei uskalla käydä nostamassa rahaa omalla nimellä. Ja hän ei muista viimeisestä kolmesta viikosta mitään, mitkä hän on ilmeisesti ollut siinä salaperäisessä rakennuksessa. Muistona siitä on kuitenkin leikkausarpi rinnassa. Lisäksi hänellä on jatkuvasti kylmä, muttei nälkä.

Noan luvut olivat aluksi minusta mielenkiintoisempia kuin Peterin. Peterin luvuissa Noa vaikutti täysin erilaiselta. Lopulta kummatkin nousivat hyviksi.

Peter alkaa ottaa selvää salaperäisestä Persefone-projektista, mutta pukumiehet heittävät hieman turhankin innokkaasti esteitä eteen. Peter palkkaa Noan rahaa vastaan selvittämään asioita. Paljastuu järkyttäviä tietoja, kuvia kuolleista ja tietoja jotka ovat Noalle täyttä hepreaa. Kuitenkin hän löytää myös omia kuviaan samoista tiedoista.

Kirja ei ollut tylsä, mutta sen olisi saanut kirjoittaa huomattavasti jännittävämmäksi. Jännitystä siinä oli hieman, mutta ei se ollut tosiaankaan "kutkuttavan karmiva". Mielellään sitä luki, mutta ei se ollut jännittäväkään kuin joistakin kohdista. Kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja takuulla luen sarjan seuraavat osat. Seuraava osa ei näköjään vielä ole suomeksi ilmestynyt, mutta englanniksi nimi on Don't Look Now. Älä katso nyt. Kääntäjä ehdottaa myös kauhunkierre, mutta ei varmaan tähän liity. Ehkä.

Kuitenkin, suosittelen lukemaan.

4/5

Kirjailija: Michelle Gagnon
Suomentanut: Inka Parpola
Sarja: PERSEF0NE
Julkaistu: 2014
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 353
ISBN13: 97895110401521

Alkuperäinen nimi: Don't Turn Around
Julkaistu: 2012
Kustantaja: HarperCollins
Sivuja: 309
ISBN13: 9780062102904

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti tähän tekstiin ja kerro mielipiteesi.

Jos haluat kommentoida anonyyminä tai toiselta tililtä, klikkaa "Kommentti nimellä" oikeaa puolta ja valitse tili. Jos painat nimetöntä, kommentoit ilman tietoja itsestäsi.