maanantai 29. kesäkuuta 2015

Siri Kolu: Ihmisen puolella

Ihmisen puolella

(kuva puuttuu) "Mitä tapahtuu, kun oikeuksiaan vaativa vähemmistö nousee kapinaan? Pitääkö oikeutta saadakseen edetä pelosta raivoon?

P-influenssaan sairastunut Pilvi lähtee keräämään tietoa, jolla voisi ratkaista perheekseen kokemansa luolayhteisön ja muiden PI-Luolien tulevaisuuden. Tiedustelumatkoilta kertyneet strategiset tiedot sysäävät liikkeelle tapahtumavyöryn: Luolat suunnittelevat kansannousun, ja Pilvi joutuu tekemään kipeitä moraalisia valintoja.

Kun Pilvi näkee kaupungilla Largon, maailma hajoaa. Hänen rakastamansa mies ei lainkaan näytä siltä, että kuuluisi P-ihmisiin. Pitääkö Pilvin suostua sisällissotaan tietämättä, ovatko he edes samassa rintamassa?

Rakastavaisten välienselvittely on väistämätön."

Ihmisen puolella on jatkoa kirjalle Pelko ihmisessä. Sarjalla ei ole tietääkseni oikeaa nimeä, mutta PI kuvaa sitä parhaiten. Itsellä mieleen tulee enemmän P-ihminen, kuin Pelko ihmisessä. Myös PIIP:ksi on nimitetty näitä kahta kirjaa. Tämä postaus sisältää juonipaljastuksia edellisestä osasta.

Pilvi pääsee pois Luolasta, mutta muut joutuvat jäämään sinne. Hänen tehtävänsä on tavata Kontaktia ja kuvata tietoja. Hänen pitää soluttautua ihmisten maailmaan ja hän saakin töitä teatterista. Mutta missä on Largo? Missä on Anni? Teatterin mukana Pilvi joutuu käymään Lapinlahden Laitoksessa. Laitos on vaihtoehto Luolalle ja Laitoksissa pyritään estämään P-ihmisten muutokset.

Tykkään tästä kirjasta paljon. Enemmän toimintaa kuin PI:ssä ja Pilvin kamppailua normaalin elämän parissa. Teatteri näkee Pilvin olevan omituinen, mutta kukaan ei välitä. Ja Mimosa. Mimosa on sekopää. Mimosa ei osaa päättää, pitäisikö käräyttää Pilvi vai ei. Tuomas taas ei ymmärrä mistään mitään ja Petri yrittää paikata IP:n kanssa Tuomaksen tekoja. IP yrittää auttaa P-ihmisiä.

Pilvi on kiva hahmo, vaikkakin kylmä ja toimii välillä melko paniikissa. Samin lyöminen oli aika paha teko. Siis vaikka Pilvi ei tajunnutkaan sen olevan Sami. Pilvi teki ylipäätään monia virheitä.

IP on mukava kirja jonka lukee mielellään. Siinä ei ole mitään kummempia erikoistehosteita, vaan se on kirja jonka haluaa lukea. Menoa ilman päämäärä. Viihdyttävä. Toivoisin kolmatta kirjaa. Asiat kyllä ratkesivat, mutta jäivät silti levälleen. Varsinkin Pilvi ja teatteri.

4/5

Kirjailija: Siri Kolu
Sarja: PI
Julkaistu: 2014
Julkaisija: Otava
Sivuja: 318
ISBN13: 9789511282303

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti tähän tekstiin ja kerro mielipiteesi.

Jos haluat kommentoida anonyyminä tai toiselta tililtä, klikkaa "Kommentti nimellä" oikeaa puolta ja valitse tili. Jos painat nimetöntä, kommentoit ilman tietoja itsestäsi.