tiistai 30. kesäkuuta 2015

Suzanne Collins: Gregor ja salaisuuksien merkit

Gregor ja salaisuuksien merkit

(kuva puuttuu) "Kun Gregor ja pikkusisko Boots palaavat Alismaahan tapaamaan äitiään, joka jäi sinne toipumaan kulkutaudista, he tempautuvat jälleen seikkailuun. Alismaan nakertajat - hiiret - ovat lähettäneet nuorelle kuningatar Luxalle salaperäisen hätäviestin, ja Gregor, Boots ja Luxa ystävineen lähtevät ottamaan selvää, mistä on kysymys.

Karmea totuus selviää maanalaisen maailman sokkeloissa, joissa retkikunta törmää outoihin merkkeihin ja vanhoihin tuttuihin. Ikivanhojen ennustusten mukaan Gregor on soturi, joka pelastaa Alismaan kohtalon. Nyt hänen kykynsä joutuvat todelliseen koetukseen, kun uusi sota uhkaa kaikkia Alismaan asukkaita. Pääseekö Gregor perheineen elämään koskaan elämään tavallista arkea kotona New Yorkissa?"

Neljäs kirja sarjassa Alismaan tarinat. Tätä kirjaa ennen on ilmestynyt Gregor ja Alismaan vitsaus. Sisältää juonipaljastuksia sarjan edellisistä kirjoista.

Pidin tästä kirjasta paljon. Paljon tappamista tosin, mikä on vieläkin seikka johon kiinnittää Collinsin kirjoissa huomion, mutta aina vain ei osaa päättää olisiko tätä murha-aaltoa kuitenkaan voinut tehdä toisella tapaa tai välttää.

Raasto on yrittänyt kasvattaa Turmaa, valkeaa rottaa joka on pahaan taipuva. Turma on kuitenkin kuullut puheita muualta ja tietää tulevansa kuninkaaksi. Raaston mielestä Turma pitäisi tappaa, ja Gregorkin on toivoton Turman sekopäisyyden edessä. Asioita kuitenkin alkaa tapahtua, Raasto ja Turma katoavat ja nakertajilla on outo hätä. Myös uusi ennustus astuu voimaan, joka liittyy Gregoriin ja Turmaan. Mikä ennustus voi olla sellainen, ettei kukaan halua sitä kertoa?

Minua pisti yksi juttu kirjassa heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Se oli niin yksinkertainen ja olin varma, että se liittyy ratkaisuun. Ja loppuun astihan sitä pantattiin, kunnes selvisi, että olin oikeassa. Hieman häiritsi, yksi tärkeimmistä jutuista kirjassa. Ei se kuitenkaan häirinnyt liikaa, olisi vain ollut kivempi olla huomaamatta...

Enemmänkin johdattelua seuraavaan osaan, ei yhtä jännä kuin muut kirjat sarjassa ovat olleet. Kuitenkin mielellään luki ja ei ollut tylsäkään. Muutamassa kohdassa joutui nauramaan, sen verran huvitti.

Luxa ja Gregor. En tiedä mitä ajatella tai sanoa. Minun mielestä ei toimi. Tulee vain mieleen ala-asteikäisten seurustelu, jota en ymmärrä. Miksi sinne kirjaan pitää aina ängetä se ihastus ja seurustelu? Artemis Fowlit on loistava esimerkki, kirjat toimivat tosi hyvin ilman seurustelukuvioita.

4/5

Kirjailija: Suzanne Collins
Suomentanut: Helena Bützow
Sarja: Alismaan tarinat
Julkaistu: 2015
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 330

ISBN13: 9789510409428
Alkuperäinen nimi: Gregor and the Marks of Secret
Julkaistu: 2006
Kustantaja: Scholastic Press
Sivuja: 343
ISBN13: 9780439791458

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti tähän tekstiin ja kerro mielipiteesi.

Jos haluat kommentoida anonyyminä tai toiselta tililtä, klikkaa "Kommentti nimellä" oikeaa puolta ja valitse tili. Jos painat nimetöntä, kommentoit ilman tietoja itsestäsi.