tiistai 20. maaliskuuta 2018

K. K. Alongi: Ansassa (Kevätuhrit #2)

"Joukko eloonjääneitä on paennut syrjäiseen maataloon, jonne saapuu odottamaton vieras. Välähtelevätkö karismaattisen hymyn takana pedon hampaat? Hyytävä kotimainen nuorten trillerisarja.

Kuolemanaalto on vienyt aikuiset, ja joukko nuoria yrittää selviytyä maailmassa, jossa mikään ei ole niin kuin ennen. Kun heidän suojapaikkaansa ilmestyy vieras menneisyydestä, eivät kaikki ole innoissaan. Voiko tulijaan luottaa vai uhkaako heitä vaara, johon kukaan ei osaa varautua?"

Luin kirjan pari viikkoa sitten, ja nyt alkaa jo lyödä hieman tyhjää, mutta yritetääs nyt jotain tännekin kirjoittaa.

Okei, perusasiat. Kirja jatkaa Kevätuhreja, joissa lauma teinejä selviytyi kuolemaniskusta, jossa kaikki kuolivat. Heitä yhdisti jokin seikka. Lisäksi osa ihmisistä muuttui sekopäiksi, kuten myös osa eläimistä. Kevätuhrit löytyivät myös lukudiplomista, joten hieman sovelsin kirjasuositusta ja otin tämän. Pidin ensimmäisestä osasta.

Aloittaessani tämän muistan olleeni ihan pihalla. Kuka tuo on? Entä tuo? Minulla ei ollut mitään muistikuvaa hahmoista, ja olisin toivonut hieman palaamista edelliseen kirjaan. Huomaan nyt, että viimeaikoina lukemiani kirjoja yhdistää tämä sama seikka. Missään ei selitetä edellistä kirjaa.

Hitaasti aloin muistaa edellisen kirjan tapahtumia mutta silti olin vähän väliä pihalla. Muistin luonteet, mutta niitä oli vaikea yhdistää henkilön nimeen. Lisäksi vieläkään en muista hahmojen historiaa. Noh, ehkä ne eivät enää ole tärkeitä.

Pidin paljon edellisestä kirjasta, mutta tämä kirja oli vähän pettymys siihen verrattuna (toinenkin yhdistävä seikka). Tai ehkä olin nuorempi. Luin kirjan lokakuussa 2016. En tiedä, nyt ei ajatus pysy koossa. Jospa mentäisiin siihen lukudiplomitehtävään, jonka jaksoin väkertää tämän kirjan pohjalta. Tarkoitus oli kertoa stereotypisistä rooleista. Tein sen hieman laiskasti. Tätä on vielä vähän tiivistetty alkuperäisiin hahmoihin.

Oliver - Avuton. Oliver on nuorin ja avuttomin. Hän on halvaantunut jaloistaan. Kaikki mahdollinen siis on Oliveria vastaan. Lisäksi hänellä on pahoinpitelevä isoveli Rafi.

Tomi - Sankari. Tomi on se urheilija ja viisas henkilö, jolta kaikki odottavat ratkaisua kaikkeen. Urheilullinen ja pitkä. 

Ali - Kiintiötyyppi. Ali on se kiintiötyyppi, joka pitää olla kaikkialla, jotta henkilöt eivät olisi liian samanlainen. Kiintiöhomo, kiintiöulkomaalainen, kiintiömikätahansa. Ali on tummaihoinen. 

Susette - Ratkaisija. Susette on se, jonka vähiten olettaisi keksivän ratkaisuja, mutta kuitenkin huomaa asioita, kun ei keskity itseensä. 

Sara - Auttaja. Sara ryntäilee vähän sinne sun tänne ja on ystävällinen kaikille ja haluaa auttaa kaikkia missä tilanteessa tahansa. 

Jade - Kapinallinen. Jade on kapinallinen. Se tulee ilmi hänen ulkonäöstään, puheestaan ja ajatuksistaan. Hänellä on punaiset hiukset, hän on epäluuloinen kaikkea kohtaan ja tekisi kaiken toisin. Hän haluaa väittää vastaan vain sen takia, että hän voi tehdä niin.

Juoni olisi voinut olla vähän laajempi. Tässä tapahtui vähän asioita ja lopulta loppuratkaisukin oli erittäin ennalta-arvattava. Jostain syystä olen tosi pettynyt kirjaan, koska odotin niin paljon. Positiivinen asia on, että teksti kulki nopeaa. Eipä tarvinnut ainakaan junnata paikoillaan...

Tässä kirjasarjassa osa hahmoista on erittäin stereotyyppisiä, mikä on vähän rasittavaa. Varsinkin kirjan tytöt edustavat suuria ääripäitä. Ei se mitään, hahmot ovat kivan vastakohtaisia, kun heitä vertaa toisiinsa. Mutta. He ovat liian samanlaisia ja stereotypiassaan mustavalkoisia. Toivoisin, että he tulisivat kaikki kasvamaan ja muuttuisivat hieman ja avautuisivat. Jospa heissä olisi vielä puoli, jota ei ole nähty näissä kirjoissa. 

Kehutaan nyt kuitenkin Susettea. Tykkäsin, kuinka hahmo alkoi kasvaa! Ennen Susette oli se porukan pissis ja on ehkä vieläkin hieman, mutta muutosta parempaan on tapahtunut.

Kirjailija: K. K. Alongi
Sarja: Kevätuhrit #2
Julkaistu: 2017
Kustantaja: Otava
Sivuja: 297
ISBN13: 9789511310013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti tähän tekstiin ja kerro mielipiteesi.

Jos haluat kommentoida anonyyminä tai toiselta tililtä, klikkaa "Kommentti nimellä" oikeaa puolta ja valitse tili. Jos painat nimetöntä, kommentoit ilman tietoja itsestäsi.